All posts by Stasjonshaven

Månedsplan Alfa juni 2017

Den lille larvenLes månedsplanen her: Månedsplan Alfa juni 2017

NB: ny dato for grillfest er 13. juni

”Lille Larven Aldrimett” er fortellingen vi har fokus på nå for tiden. Den lille larven spiser mange forskjellige ting; frukt, kaker og pålegg. Den vokser og blir etterhvert til en fargerik sommerfugl.

Nå som det nærmer seg sommer pleier vi å driver med litt eksperimenter i barnehagen. Noe gjør vi innendørs, men ting som bobler, smeller og kanskje er litt sølete tar vi utendørs.

I juni arrangerer vi utendørs badefest for Alfa og Max Mekker. Vi har gjort dette i noen år nå og det er alltid superstas. Vi ser an været og gir beskjed når dato er satt.

Månedsplan Max Mekker mai 2017

Max Mekker mai 2017

Les hele månedsplanen for mai her: Månedsplan Max Mekker mai 2017

Vi har fortsatt smågrupper, hvor bokserien om Nelly og Hamza er aktuell. Vi har også som regel også en gruppe ute, og vi tegner husene våre, viser kunnskap om oss selv, undrer oss om farger og former og lærer å være gode venner.

Viktige datoer:

  • 16.mai: Dagen før dagen feirer vi nasjonaldagen ved å gå i barnetog i byen sammen med andre barnehager fra nærområdet. Tilbake i barnehagen koser vi oss med mat og aktiviteter. Mer info om dagen kommer på mail.

Månedsplan Alfa mai 2017

AlfaLes månedsplanen her: Månedsplan Alfa mai 2017

Vi har allerede vært på jakt etter vårtegn. Vi hører fuglene synger og vi ser blomstene og bladene på trærne som titter frem. Også har vi sett et småkryp eller fem. Småkryp er spennende og vekker interessen hos de små. Småkryp og historien om Den lille Larven Aldrimett er tema hos oss fremover.

Også er det jo snart 17.mai. Nå for tiden øver vi på hurrarop og 17.mai-sanger, vi øver oss på flaggvifting og forbereder oss på den store dagen.

Viktige datoer:

  • 16.mai: Dagen før dagen feirer vi nasjonaldagen ved å gå i barnetog i byen sammen med andre barnehager fra nærområdet. Tilbake i barnehagen koser vi oss med mat og aktiviteter. Mer info om dagen kommer på mail.

 

Månedsplan Alfa april 2017

Alfa aprilLes månedsplanen her:  Månedsplan Alfa april 2017

Påska nærmer seg og i det siste har vi hatt flere formingsaktiviteter med gult utgangspunkt. Ettersom barnehagen vår er livssynsnøytral handler påska for oss om egg, kyllinger, vår og nytt liv som spirer. Ute har vi kjent på våren: det er varmere i været, blomstene spirer og fuglene synger – og ikke minst så har småkrypene begynt å titte frem.

Månedsplan Max Mekker mars 2017

Max
Les månedsplanen her: Månedsplan Max Mekker mars 2017

Mars er som kjent den første vår-måneden, så vi håper på mye sol, litt varmere temperaturer og yrende liv i barnehagen som vi kan utforske. Vi har laget et eget område øverst i utearealet der barna kan grave og utforske som de vil. Her elsker de særlig å være i ruskevær, de graver etter dyr og lager sølekaker. På veggen henger det også oversikt over hvilke insekter de kan finne, slik at de kan være undrende og hjelpe hverandre å navngi det de eventuelt finner.

Viktige datoer:
Denne måneden er det årsmøte onsdag 15/3, og foreldremøte tirsdag 21/3 (med foredragsholder Lisbeth Skreland).